Havenbewaking Brussel

Havenbewaking Brussel waarop u dagelijks kan rekenen? De bewaking van supply chain company of scheepvaartbedrijf in de binnenhaven van Brussel uitbesteden aan bewakingsexperten? Salus Group kent de ISPS-code tot op het bot en helpt havens bij hun naleving ervan dankzij statische bewaking. Onze bewakers bieden dag in, dag uit versterking en veiligheid in en rond de haven van Brussel.

De kracht van bewaking van haven

De terroristische aanslagen van 11 september 2001 en de aanvallen op de schepen “Limbourg” en “USS Cole” hebben de kwetsbaarheid van de maritieme sector duidelijk gemaakt. In het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme, moeten schepen en havenfaciliteiten sinds 1 juli 2004 voldoen aan de International Ship and Port Facility Security Code (ISPS-code). Voortaan dienen havens en havenbedrijven op een gelijkwaardige manier beveiligd te zijn als luchthavens. Waar havenbewaking voordien vrijblijvend was, is de bewaking van haven sindsdien een verplichting die alle partijen ten goede komt. Van werfleiders, over havenarbeiders, tot vrachtverkeer. Safety first is het motto voor iedere havenzone en ieder havenbedrijf.

Vrachtverkeer controleren, onregelmatigheden opmerken en signaleren, ... Salus Group neemt de verplichtingen en zorgen die bij de naleving van de ISPS-code komen kijken weg bij bedrijven gelegen in (binnen)havens. Onze bewakingsagenten zijn volledig op de hoogte van de wettelijke normen en voeren permanente bewaking uit die hier perfect mee in lijn ligt. 

De ISPS-code is van toepassing op ...

 • Passagiersschepen
 • Vrachtschepen met een brutotonnage van 500 of meer
 • Havenfaciliteiten die bovenstaande schepen in international verkeer behandelen

Onze veiligheidsagenten met als specialisatie havenbewaking of Port Facility Agents verhogen onmiskenbaar de veiligheid door hun bekwaamheid in toegangscontrole van personen en goederen. Bovendien dragen ze bij tot de productiviteit die vereist is in een havenomgeving.

De Salus Group Port Facility Agents zijn permanent aanwezig op de havensite en kunnen hun diensten ook bewijzen op het vlak van safety, brandpreventie en -bestrijding en allerhande preventieve en productieve permanente controles uitvoeren.

Bewaking voor uw bedrijf gelegen aan het zeekanaal Brussel-Schelde of het kanaal Charleroi-Brussel? Meer info verkrijgen over havenbewaking op maat?

Onze taken havenbewaking Brussel

 • Toegangscontrole op de terminal (ingangs- en uitgangscontrole) 

 • Controle van personeelsleden

 • Controle van vrachtverkeer

 • Statische bewaking van goederen

 • Doorzoeken van goederen

 • Beheer en observatie van closed-circuit television (CCTV-beelden opvolgen)

 • Beheer van alarmsystemen

 • Brandpreventie en -bestrijding

Salus Group stelt het geschikt aantal havenbewakingsagenten voor op basis van uw locatie, oppervlakte, activiteiten en team. Security is voor ons gegarandeerd een zaak van maatwerk.

Havenbewaking Brussel: permanent én mobiel

Salus Group staat in voor de statische bewaking van havengebieden. Vult u permanente bewaking aan met mobiele bewaking? Dan zit uw zaak safe. Door uw altijd aanwezige bewaking van haven aan te vullen met een mobiele bewaking 's avonds, 's nachts of in het weekend bent u 24/7 verzekerd van een totaalbewaking. Een combinatie van bewakingsdiensten stelt u in staat uw werk ongestoord verder te zetten en zich niet te verliezen in controles of checks die buiten uw core business vallen. 

Bewakingsplan op maat

Salus Group schotelt u nooit een standaardbewaking voor, maar stelt met veel aandacht voor de eigenheid van uw terrein een bewakingsplan voor dat permanente en mobiele bewaking combineert.

Wie is bewakingsfirma Salus Group?

Salus Group is een ervaren en discrete partner permanente bewaking voor professionelen. Wij beschikken over deskundige expertise en jarenlange praktijkervaring. Bovendien volgen we de evoluties in bewaking, alarmsystemen, controleprocedures ... op de voet. Zo leiden we op dagelijkse basis kleine en grote bewakingsopdrachten in veilige banen. Als bewakingsbedrijf zijn wij volledig thuis in de bewaking van industrie-, haven- en werfzones.

Wist u dat ... ? Al onze attesten en certificaten inzake veiligheid up-to-date zijn? Wij leggen ze graag aan u voor als u dat wenst.

Permanente bewaking regio Brussel aanvragen? In zee gaan met een bewakingsbedrijf met bakken ervaring?

Welke gebouwen bewaakt Salus Group?

Havenbewaking Brussel? Salus Group verhoogt de veiligheid in uw havenomgeving.Onze gecertificeerde bewakingsagenten bieden dagelijkse bewaking aan, aan kleine, middelgrote en grote havens. Wij staan in voor de continue bewaking van onder meer één havenbedrijf, een geheel havendok of de volledige havenzone. Salus Group schakelt de juiste mensen en de juiste middelen in voor uw bewakingsopdracht. Onze bewaking van haven versterkt u in uw professionele activiteiten vanop de achtergrond.
Salus Group is de partner in permanente bewaking van onder andere ...
 • Havengebieden: havenbedrijven, laad- en loszones, controleposten, ...
 • Industrieterreinen
 • Opslagplaatsen, containers, ...
 • Kantoorgebouwen
 • Handelspanden
 • Horeca: hotels, B&B's, vakantie-appartementen, (bedrijfs)restaurants, cafés, ...
 • ...

Permanente bewaking voor iedere sector en organisatie

Controlerondes uitvoeren, werkkrachten en leveranciers identificeren, alarmsystemen beheren, ... Salus Group is al jaren de vaste bewakingspartner van bedrijven in en rond Brussel voor havenbewaking. Naast de bewaking van havens, bieden we tevens onderstaande bewakingsdiensten aan:

Is uw firma ook operationeel buiten de haven? Graag meer info krijgen over bewaking voor een andere sector of organisatie?


Controlerondes uitvoeren, bezoekers identificeren, alarmsystemen beheren, ... Salus Group is de ervaren expert in industriële bewaking Brussel.

Blijf op de hoogte van onze bewakingsdiensten en werp een blik achter de schermen van ons bewakingsbedrijf in Antwerpen via onze Facebook-pagina.

Havenbewaking Brussel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x