Havenbewaking Gent

Havenbewaking Gent van A tot Z? Toegangscontrole van personeelsleden en vrachtverkeer in uw havenzone uitbesteden? Het team van bewakingsbedrijf Salus Group verstrekt professionele bewakingsdiensten aan havens volgens de ISPS-code. Onze security agents bieden statische bewaking op dagelijkse basis in de haven van Gent en omstreken.

De kracht van bewaking van haven

De terroristische aanslagen van 11 september 2001 en de aanvallen op de schepen “Limbourg” en “USS Cole” hebben de kwetsbaarheid van de maritieme sector duidelijk gemaakt. In het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme, moeten schepen en havenfaciliteiten sinds 1 juli 2004 voldoen aan de International Ship and Port Facility Security Code (ISPS-code). Voortaan dienen havens en havenbedrijven op een gelijkwaardige manier beveiligd te zijn als luchthavens. Waar havenbewaking voordien vrijblijvend was, is de bewaking van haven sindsdien een verplichting die alle partijen ten goede komt. Van werfleiders, over havenarbeiders, tot vrachtverkeer. Safety first is het motto voor iedere havenzone en ieder havenbedrijf.

Bewaking van containers en goederen, controle van aan- en afrijdend vrachtverkeer, ... Salus Group neemt de verplichtingen en zorgen die bij de naleving van de ISPS-code komen kijken weg bij bedrijven gelegen in havens. Onze agenten zijn volledig op de hoogte van de wettelijke normen en voeren dagelijks statische bewaking uit op de site die hier perfect mee in lijn ligt. 

De ISPS-code is van toepassing op ...

 • Passagiersschepen
 • Vrachtschepen met een brutotonnage van 500 of meer
 • Havenfaciliteiten die bovenstaande schepen in international verkeer behandelen

Onze veiligheidsagenten met als specialisatie havenbewaking of Port Facility Agents verhogen onmiskenbaar de veiligheid door hun bekwaamheid in toegangscontrole van personen en goederen. Bovendien dragen ze bij tot de productiviteit die vereist is in een havenomgeving.

De Salus Group Port Facility Agents zijn continu aanwezig op de havensite en kunnen hun diensten ook bewijzen op het vlak van safety, brandpreventie en -bestrijding en allerhande preventieve en productieve permanente controles uitvoeren.

Uw haven in regio Gent grondig beschermen tegen smokkel, diefstal, ... ? Havenbewaking volgens de ISPS-code en de unieke noden van uw werkgebied?

Onze taken havenbewaking Gent

 • Toegangscontrole op de terminal (ingangs- en uitgangscontrole) 

 • Controle van personeelsleden

 • Controle van vrachtverkeer

 • Statische bewaking van goederen

 • Doorzoeken van goederen

 • Beheer en observatie van closed-circuit television (CCTV-beelden opvolgen)

 • Beheer van alarmsystemen

 • Brandpreventie en -bestrijding

Salus Group stelt het passende aantal havenbewakingsagenten voor op basis van uw locatie, oppervlakte, activiteiten en team. Security is voor ons zonder enige twijfel een zaak van maatwerk.

Havenbewaking Gent: permanent én mobiel

Salus Group staat in voor de statische bewaking van havens. Vult u permanente bewaking aan met mobiele bewaking? Dan zit uw havengebied safe. Door uw altijd aanwezige bewaking van haven aan te vullen met een mobiele bewaking 's avonds, 's nachts of in het weekend bent u 24/7 verzekerd van een totaalbewaking. Een combinatie van bewakingsdiensten stelt u in staat uw werk moeiteloos verder te zetten en zich niet te verliezen in controles of checks die buiten uw core takenpakket vallen. 

Bewakingsplan op maat

Salus Group schotelt u allesbehalve een standaardbewaking voor, maar stelt met veel aandacht voor de eigenheid van uw terrein een plan voor dat permanente en mobiele bewaking combineert.

Wie is bewakingsfirma Salus Group?

Salus Group is een ervaren en discrete partner permanente bewaking voor professionelen. Wij beschikken over deskundige expertise en jarenlange praktijkervaring. Bovendien volgen we de evoluties in bewaking, alarmsystemen, controleprocedures ... op de voet. Zo leiden we op dagelijkse basis kleine en grote bewakingsopdrachten in veilige banen. Als bewakingsbedrijf zijn wij volledig thuis in de bewaking van industrie-, haven- en werfzones.

Wist u dat ... ? Al onze veiligheidsattesten en certificaten up-to-date zijn? Wij leggen ze graag aan u voor als u dat wenst.

Permanente bewaking aanvragen bij een bewakingspartner met een uitgebreide theoretische en praktische knowhow in havenveiligheid?

Welke gebouwen bewaakt Salus Group?

Havenbewaking Gent? Salus Group verhoogt de veiligheid in uw havenomgeving.Onze gecertificeerde bewakingsagenten bieden dagelijkse bewaking aan, aan kleine, middelgrote en grote havens. Wij staan in voor de continue bewaking van onder meer één havenbedrijf, een geheel havendok of de volledige havenzone. Salus Group schakelt de juiste mensen en de juiste middelen in voor uw bewakingsopdracht. Onze bewaking van haven versterkt u in uw professionele activiteiten vanop de achtergrond.




Salus Group is de partner in permanente bewaking van onder andere ...
 • Havengebieden: havenbedrijven, laad- en loszones, controleposten, ...
 • Industrieterreinen
 • Opslagplaatsen, containers, ...
 • Kantoorgebouwen
 • Handelspanden
 • Horeca
 • ...

Permanente bewaking voor iedere sector en organisatie

Controlerondes uitvoeren, werkkrachten en leveranciers identificeren, alarmsystemen beheren, ... Salus Group is al jaren de vaste bewakingspartner van bedrijven in en rond Gent voor havenbewaking. Naast de bewaking van havens, bieden we tevens onderstaande bewakingsdiensten aan:

Heeft u ook bedrijfsactiviteiten buiten de haven? Wenst u meer informatie te ontvangen omtrent een van onze andere permanente of mobiele bewakingsdiensten?


Controlerondes uitvoeren, bezoekers identificeren, alarmsystemen beheren, ... Salus Group is de ervaren expert in industriële bewaking Gent.

Blijf op de hoogte van onze bewakingsdiensten en werp een blik achter de schermen van onze bewakingsfirma in Antwerpen via onze Facebook-pagina.

Havenbewaking Gent

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x